Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty 5 грешки, които правим в процеса на разкрасяванe

5 грешки, които правим в процеса на разкрасяванe

Печат

съвети при разкрасяване, грешки по време на разкрасяване, Слагаме възстановяваща  маска  на цялата коса от корените до върховете, Споделяме грим с приятелки, Пръскаме се парфюм точно преди да излезем навън, Когато почиствате веждите си стоите твърде близо до огледалотоЖените днес са залети с полезни съвети за красота и в този информационен поток е лесно да се пренебрегнат тези съвети, от които наистина биха имали полза. През ежедневното разкрасяване, всички правим някои грешки, които мислим, че не ни вредят, когато всъщност те  затрудняват постигането на  по-привлекателен вид

 

 1. Слагаме възстановяваща  маска  на цялата коса, от корените до върховете.

Защо е грешка? Маската не е шампоан за коса и не трябва да се използва по същия начин. Ако редовно слагате подхранващ продукт на цялата коса, на скалпа ще се увеличат "остатъците", които ще предизвикат косата да изглежда сплескано. Друг проблем е, че косата бързо ще ви се омазнява и ще бъде необходимо да я миете по-често, особено ако имате мека коса. Жените с къдрава коса, които използват маска или балсам на цялата дължина на косата, може да забележат, че къдриците губят формата си в близост до корените.

Съвет: Нанасяйте маската само на част от косата, под височината на която се намират ушите. По този начин ще запазите обема по който копнеете, а освен това и ще спестите пари.

2. Споделяме грим с приятелки.

Защо е грешка? Отговорът е прост - с размяната на сенките, вие си разменяте и бактерии и вируси. Трябва да бъдете особено отбранително настроени към вашата спирала, моливите за очи и червило. Ако ги заемете на ваша приятелка, може да приключите с инфекция или възпаление на окото, или пък с херпес на устните. Чрез спиралата  или молив за очи може да се заразиш с конюнктивити или "розово око". Въпреки че вашата приятелка може да няма симптоми на "розово око", тя все пак може несъзнателно да предизвика възпаление. Обменът на червило с приятелка, която има вирус херпес симплекс може да го предаде и вие да получите вируса. И в този случай, не е необходимо на нейните устни да има видими мехурчета за да пострадате Вие.

Съвет: Можете да споделяте вашите тайни с приятелките, но както ще ви каже и всеки дерматолог, никога не трябва да споделяте гримовете. Ако не сте могли да се въздържите и сте  взели някой make-up продукт на ваша приятелка, се препоръчва преди да го използвате, да го "изчистите". Ако става дума за молив за очи, наострете го с острилка. Ако става дума за сенки за очи или червило, вземете салфетка и я прекарате по повърхността.

3. Пръскаме се парфюм точно преди да излезем навън.

Защо е грешка? Колкото и да внимавате, ако се напръскате с парфюм, след като напълно сте се облекли, част от него ще завърши на дрехите. Освен че парфюмът може да остави петна по дрехите, но може да промени своя аромат и може да стане неприятен. Всички парфюми са създадени с цел да бъдат нанесени върху кожата, а не върху някакви тъкани.

Съвет: Преди да се облечете, нанесете малко парфюм на пулсните точки - ставите на ръцете, долната част на шията. Правило е да не триете ставите на ръцете една в друга след поставянето на парфюма.

4.Нанасяне на пудра, без да изчакаме да изсъхне хидратиращия крем.

Защо е грешка? Поставянето на пудра върху лице, на което има още крем може да предизвика петна, тъй като пудрата на някои места ще бъде по-слабо нанесена, а на други по-интензивно. Освен това, може да бъде намалено покритието което предлага пудрата и несъвършенствата по кожата да станат по-видими.

Съвет: След нанасянето на хидратиращ крем, изчакайте поне една минута преди да поставите пудра. Ако наистина нямате време, вземете един тънък слой от салфетка и леко натиснете на лицето, за да попие крема и след това продължете с гримирането.

5. Когато почиствате веждите си, стоите твърде близо до огледалото.

Защо е грешка? Когато стоите твърде близо до огледалото, се концентрирате върху всяко косъмче отделно, вместо върху пълната форма на веждите . Е, в резултат на това, голяма е вероятността да изскубете повече, отколкото е необходимо.

Съвет: Докато оформяте веждите, трябва да виждате цялото лице, за да можете да регулирате формата на веждите по останалите черти на лицето. Затова най-добре е да не правите това гледайки се в огледало, което увеличава, а  пред обикновено огледало поставено в светло помещение. След отскубането на всеки две косъмчета, отдалечавайте се от огледалото, за да видите как върви и за да можете навреме да извършите корекции.

 

Източник на информация

Femina.mk