Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Едно отлично средство против пърхот - етерични масла от чаено дърво

Едно отлично средство против пърхот - етерични масла от чаено дърво

Печат

Етеричното масло от чаено дърво противовъзпалително действие, как да премахнем пърхота,Чаеното дърво действа добре на косата в комбинация с масло от репей,ази маска ускорява растежа на косатаЕтерично масло от чаено дърво се използва в дерматологията и козметиката от дълги години. Латинското название на маслото - Melaleuca Alternifolia. Етеричното масло се използва в козметичните професионални продукти за грижа на кожата и косата.


 

Етеричното масло от чаено дърво има прочистващо, антисептично и противовъзпалително действие върху скалпа и помага за контролиране на пърхот и мазната себорея. Пърхотът носи много неприятности и дори най-красивите дрехи могат да станат фон и върху тях да изпъкне този проблем.

 

Приложение: В шампоан за ежедневна употреба добавете 3-5 капки етерично масло, нанесете върху влажна коса, масажирайте добре и оставете да действа 5-10 минути. Изплакнете обилно с вода, след това нанесете балсам, към който също може да се добави чаено дърво. Вие ще имате двоен терапевтичен ефект. Терапията обикновено се провежда в рамките на 10-14 дни. Добавянето на етерично масло от чаено дърво също помага и в борбата със сухата кожата на главата.

Това етерично масло не трябва да се използва по време на бременност и явни алергии. Етерично масло от чаено дърво не трябва да се прилага към скалпа, без база(шампоан, балсам). Това може да предизвика силно дразнене.

Чаеното дърво действа добре на косата, в комбинация с масло от репей. В гореща водна баня към масло от репей, добавете 5-8 капки етерично масло от чаено дърво. Нанесете върху косата, немити за два часа, след това изплакнете. Тази маска ускорява растежа на косата.

 

Източник на информация

GetStronger.biz