Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Пластична хирургия Как да се подготвим за блефаропластика?

Как да се подготвим за блефаропластика?

Печат

Подготовка при операция на клепачите, подготовка за блефаропластика, степента на излишната кожа на горните и долните клепачи, степента на възможна птоза на клепачите, Определя състоянието на бръчките в ъглите на очите, тест на напрежение на долния клепач, пигментацията на кожата на долния клепачСлед една чисто информационна стадийна подготовка за блефаропластика се преминава към етапа на необходимите изследвания. Самият пластичен хирург, който ще извършва операцията, ще даде оценка на степента на излишната кожа и тъканта около очите.


Това е необходимо, за да може хирургът да намери най-подходящата методика за операцията. Именно затова лекарят оценява следните параметри:


  • Определя степента на излишната кожа на горните и долните клепачи.
  • Оценява посоката на външната трета от клепачите и степента на възможна птоза на клепачите.
  • Оценява текстурата на кожата, бръчки.
  • Оценява "тона" на хрущяла на клепачите, който придава твърдостта на клепачите.
  • Провежда се т.нар."тест на напрежение" на долния клепач - изтегляне на клепача на 10 мм напред и го връща в предишното му състояние.
  • Определя пигментацията на кожата на долния клепач.
  • Оценява областта на дълбочината на клепача и излишната мастна тъкан в центъра.
  • С лек натиск върху очната ябълка лекарят оценява размера на излишните мазнини и точното им местоположение.
  • Дава се оценка на функцията на мускулите, повдигащи горния клепач, наличието на сенилната птоза и нивото на гънката на горния клепач.

Хирургът ще се интересува от общото състояние на здравето Ви, за да се увери, че вие добре ще понесете операцията и няма да страдате от влошаването на хронични заболявания, ако има такива. За това ще помогнат анализите на кръвта, редицата инфекции, кръвната захар, уреята, параметрите на съсирването на кръвта и т.н. Ако имате диабет или нарушено съсирване на кръвта е по-добре да предупредите лекаря си, тъй като при тези заболявания извършването на каквито и да е операции е свързано със значителен риск.
Обикновено, препоръките за подготовка за блефаропластика включват въздържане, в продължение на две седмици преди операцията, от лекарства и някои храни, а също така и от пушенето, което увеличава риска от кървене. Също така, ако е възможно, е хубаво да се избягва излагането на пряка слънчева светлина и ултравиолетови лъчи на кожата, на клепачите.

Най-важното е в деня преди операцията, в който трябва да запазите спокойствие и да водите умерен начин на живот, да не преяждате, да не консумирате алкохолни напитки, и да се опитате да не се притеснявате много, за което ще ви помогнат леки успокоителни средства, предписани от Вашия лекар. Непосредствено 6-10 часа преди операцията не може да ядете и на сутринта в деня на операцията не може да се гримирате.


Източник на информация:

http://www.plastysurgery.ru