Специализирано списание за хирургия и медицина: Здраве Дерматология Как да се отървем от акнето чрез използване на Nd:YAG лазер?

Как да се отървем от акнето чрез използване на Nd:YAG лазер?

Печат
Сподели

какво представлява акнето, как да се излекуваме от акне, лечение на акне, използване на Nd:YAG лазер, acne treatment, лазерно студио Пикасо

Какво представлява акнето?
Акнето е заболяване на мастните фоликули, което най-често започва в пубертета, но се среща и в по-късна възраст. При него се наблюдава повишена секреция на мастните жлези, натрупване и задържане на епителни клетки в изходния канал на жлезата, водещо до нейното запушване и образуване на т. нар. комедон. Под влияние на бактериите намиращи се в засегнатите зони настъпва и възпаление.

 

Къде се появява?
Акнето засяга най-често така наречените себорейни зони на лицето, шията,  горната част на гърба и гърдите.

Какви методи за лечение съществуват?
Традиционният отговор на медицината в тези случаи е антибиотичната терапия – локална и обща, ретиноиди /производни на витамин А киселина/, хормонални средства, пилинг, дермабразио, фототерапия и др. Всички тези средства водят до повишена чувствителност на кожата и ефектът от тях настъпва бавно. Най-новите и съвременни тенденции за лечението на акне е използването на Nd:YAG лазера.

Как Nd:YAG лазера въздейства върху проблемната кожа?Излъчваната от лазера светлина, посредством фотохимична реакция, се трансформира в топлинна енергия. Именно загряването на дермата води до стимулиране на обменните и възстановителни процеси в кожата. Засилва се кръвообращението и се подобрява храненето на кожата. Това води до повишаване на локалния имунитет, тъй като серегулира функцията на мастните жлези.

Какво е усещането по време на процедурата?
Процедурата е приятна и комфортна. След нея кожата е затоплена и с характерен розов оттенък, което се наблюдава в продължение на 10-15 мин.

За кого са подходящи тези процедури?
Няма ограничения – подходящи са от младежка до по-зряла възраст както при мъжете, така и при жените.

Колко дълго продължава една процедура?
Средно процедурата продължава между 20 до 30 минути.

Колко процедури са необходими?
За постигане на добър резултат е необходимо е да се направи курс от 5-6, процедури през интервал от 2 до 3 седмици, след което се препоръчват поддържащи процедури в зависимост от индивидуалнoто на състоянието на кожата.

Какъв резултат можем да очакваме след тази процедура?
Благодарение на мощното си антибактериално и противовъзпалително действие лазерната светлина води до успокояване и разнасяне на възпалителните лезии, до нормализиране на омазняването, до подобряване еластичността и тонуса на кожата. Процедурите с „неодимов” лазер не увреждат и не оставят белези по кожата.

Необходими ли са и други процедури?
Лечението на акнето е сложен, а понякога и дълъг процес. За по-пълното и цялостно решение на проблема с акнето и проблемната кожа в лазерни центрове Picasso се прилагат индивидуални програми и консултации с дерматолог. Те обхващат лазерни процедури в комбинация с медицинска козметика.

Студио Пикасо
Author Profile: Студио за лазерна епилация - Пикасо

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.