Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Пластична хирургия Увеличаване на устните

Увеличаване на устните

Печат

Увеличаване на устните, удебеляването на твърде тънки устни, Поставяне на силикон в устните, препарати от хиалуронова киселинаУстните са важна част от цялостния вид на лицето и всяко тяхно подобрение по отношение на контурите, удебеляването на твърде тънки устни или корекцията на асиметрични устни допринася за по-добър вид. Силиконовите устни е едно от решенията.


Поставяне на силикон в устните

Увеличаването на устните се извършва главно чрез прилагане на собствена тъкан или инфилтрация на синтетичен материал. Естествените материали включват собствените мастни натрупвания, подкожната тъкан (дермата), фасцията или преработени части от кожа от други хора или такава от животински произход.

Синтетичните материали се предлагат в различни форми.

Могат да бъдат нерезорбтивни т.е. трайни (Silicol, Metacril) или резорбтивни като колаген от животински произход и препарати от хиалуронова киселина. Колагенът понякога може да предизвика алергична реакция и отхвърляне поради непоносимост. Препаратите на хиалуроновата киселина изключително рядко предизвикват алергична реакция и много добре и точно се прилагат.

Днес често се използва биополимер, който рядко предизвиква алергична реакция и който е от временен характер. Този препарат е високо полимеризиран, което показва неговата стабилност. Като такъв той е траен, защото отбранителните клетки на организма не го третират като чужда тъкан. По тази причина броят на нежеланите реакции на практика е сведен до минимум. Освен това има и редица други причини, които му дават предимство, каквито са простота при използването, бързо видими естетически резултати, бързо възстановяване, относително е евтин и дава ефективни и трайни резултати.

Интервенцията се извършва с местна упойка.

Продължителността на операцията зависи от характера на материалите. Интервенцията е от амбулантен характер и по-дълго задържане в болница е излишно. Процедурата се извършва лесно, като първо в устните се аплицира анестетик под формата на крем. След 20 минути препаратът под формата на инжекция се инжектира в устните. След това следва леко моделиране на препарата до желания вид.

На устните се прилагат по-късно студени компреси, а нежният оток, който се появява през следващите 2-3 дни, напълно изчезва на 5-ия ден, когато се вижда и крайният резултат .

Пациентите се съветват да избягват тютюнопушенето, приема на твърда храна или прекалено много смях през първите осем часа след операцията.


Източник на информация:

http://www.plastysurgery.ru