Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Пластична хирургия Реконструкция на гърдата? Да или не?

Реконструкция на гърдата? Да или не?

Печат

Реконструкция на гърда, хирургично отстраняване на гърдата, цена на реконструкция на гърдата, колко струва операция за реконструкция на гърдатаАко наскоро сте направили мастектомия (хирургично отстраняване на гърдата), Вашият медицински профил може да ви направи кандидат за реконструктивна хирургия.

Има няколко варианта, но главният избор зависи от това дали искате да живеете с актуалното състояние на тялото си или искате да направите възстановяване на гърдата по т.нар артифициален път.


 Някои жени са повече от сигурни, че искат да направят реконструкция на гърдата си. Решението да отидете и да си направите операция не е лесно за някои жени, но е важно от гледна точка на вашето самочувствие, както и за външния ви вид - да изглеждате възможно най-близо до вида, с който сте били свикнали преди.

Изберете хирург, на когото можете да се доверите

Пластичната и реконструктивната хирургия изискват да се направят много избори и да се вземат някои трудни решения. Първият и много важен въпрос е изборът на хирурга, който ще извърши операцията. По-долу са посочени няколко критерия, по които бихте могли да изберете най-добрия за Вас хирург.

    - успешно завършил най-малко 5-годишна  специализация и най-малко 2- годишна субспециализация по пластична и реконструктивна хирургия

    - обучен и натрупал съответния опит в пластичните и реконструктивните хирургически процедури

    - оперирал само в акредитирани медицински заведения

    - строго придържащ се към етичния кодекс

    - стриктно спазващ задължителните медицински изисквания за безопасност на пациента

   - носител на сертификат от Университетската клиника по пластична и реконструктивна хирургия или други лицензирани чуждестранни катедри по пластична и реконструктивна хирургия.

Консултирайте се с вашия анестезиолог

Един от основните участници в екипа, който ще изпълни операцията, е анестезиологът. Консултирайте се с вашия анестезиолог за вида на анестезията и начина, по който тя ще се извършва. Също така е полезно да споменете как е минала предишната операция, т.е. мастектомията, и дали сте имали някакви усложнения от анестезията. Не забравяйте да кажете на анестезилога си за всички съпътстващи заболявания, от които страдате, особено алергии към храни и лекарства, заболявания на сърцето, бъбреците, стомашно-чревния тракт и ендокринната система, и лекарствата, които приемате, за да ги лекувате. Ако сте болни от настинка, грип или друго подобно заболяване, операцията се отлага най-малко две седмици след пълното оздравяване.Задължителни изследвания, които трябва да се направят преди операцията: рентгенови снимки на гръдния кош, ЕКГ , кръвна картина с електролити (Na и K) и определяне на кръвна група. Ако страдате от допълнителни заболявания, е необходимо да се направят и допълнителни изследвания, които ще ви предложи анестезиологът. Преди да се извърши хирургичната интервенция трябва да не сте приемали храна през последните 12 часа, а вода - 8 часа.

Въпроси, които трябва да зададете на вашия хирург

    Дали съм добър кандидат за тази процедура?

    Какво е необходимо да направя, за да получа желаните  резултати:

    Кои хирургични техники са препоръчителни за мен?

    Колко дълъг е възстановителният период и какви грижи са необходими, докато се възстановя?

    Какви са рисковете и усложненията, свързани с тази процедура?

    Как Вие и аз бихме се справили с евентуални усложнения?

    Какви са допълнителните хирургични възможности и процедури, ако не съм доволна от новия си вид?

    Имате ли "преди и след" снимки, които може да погледна?

Колко би струвала една операция за възстановяване на гърда?

Цената винаги е нещо, което трябва да се вземе под внимание при една операция. Цената за възстановяване на гърдата може да варира. Цената зависи преди всичко от опита на хирурга и клиниката, където се извършва операцията. Много от пластичните хирурзи предлагат финансови планове, които може да поискате.

Цената обикновено включва:

    Разходи за операцията

    Разходи за имплантите (протезата)

    Разходи за анестезията

    Хоспитални (болнични) разходи

    Рецептура за лекарства

    Други медицински тестове и процедури


Източник на информацията

http://www.plastysurgery.ru