Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Пластична хирургия Ботоксът намалява хроничната болка

Ботоксът намалява хроничната болка

Печат

Ботоксът намалява хроничната болка, ботоксът влияе негативно върху нервната система, ботоксът облекчава болкатаОсвен, че опъва бръчките на лицето, ботоксът облекчава болката, потвърди проучване. Същевременно противниците на тази терапия предупреждават, че ботокс инжекциите могат да имат и вредни действия.

 

От известно време ботокс инжекциите се използват срещу болки в шията, гърба и главата. Също така ботоксът помага и при случаи на мигрена.

Стандартната инжекция облекчава болката в продължение на три дни, а допълнителна полза от ботокса е, че неговото действие с парализа на нервите може да продължи до три месеца, без да се появят нежелани реакции.

Въпреки това прилагането на ботокс може да има пагубни последици върху нервната система. Ако не се разреди и не се прилага по подходящ и правилен начин, той става отрова за организма. Някои учени са на мнение, че ботоксът не влияе върху хроничната болка.

В изследването, което продължило 17 месеца, участвали само осем доброволци, като на болното място на всеки един от тях са били приложени по девет ботокс инжекции. След приключване на проучването всички са се почувствали по - добре, като хроничната болка е била значително по-умерена.

Статистиката показва, че помежду 5 до 26 души на всеки сто хиляди страдат от някакъв вид хронична болка.


Източник на информация:

http://www.plastysurgery.ru