Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Коремна хирургия Доклад на Световния изследователски фонд за рак потвърди връзката между консумацията на червено и преработено месо

Доклад на Световния изследователски фонд за рак потвърди връзката между консумацията на червено и преработено месо

Печат

Червеното месо - риск от рак на червата, диета богата на фибринУчени от Кралския колеж в Лондон са проучили новите доказателства, появили се при последния доклад на фонда за рак през 2007-ата година.

 

Те открили убедително доказателство, че червеното и преработено месо увеличава риска от поява на рак на червата.Хората трябва да ограничат приема на  варено червено месо до 500 g през седмицата и да избягват преработените меса като саламите, шунката, бекон,сланина и др.

Докладът също така предполага, че диетата, която е богата на фибри, може до известна степен да осигури защита срещу рака на червата.

Професор Alan Jackson твърди, че по време на тяхното изследване са открили достатъчно доказателства, според които много от причините за поява на рак на червата могат да бъдат избегнати и хората значително могат да намалят риска от развитието му с прости промени в диетата и начина на живот.

Хората трябва да намалят консумацията на червено и преработено месо и алкохол, да консумират храни, богати на фибри, да поддържат здравословно тегло, както и редовно да се упражняват, което ще доведе до намаляване на риска от развитие на болестта.

 

GetStronger.Biz