Бихте ли направили комбинация от риба с червено вино? По - добре недейте!
Японските изследователи са доказали, че не става дума само за кулинария, а че има научно обяснение защо червеното вино се препоръчва с ястия от месо и в никакъв случай с риба.
Досега никой не можеше убедително да обясни какви червени вина унищожават вкуса
на рибата, поради липсата на познания за този феномен.
Tamura и неговите сътрудници са открили, че неприятния вкус на рибата след консумация на червеното вино се дължи на естественото присъствие на желязо в червените вина.
Изследователите установили, че съществува пряка връзка между неприятния вкус в устата и концентрацията на желязо във вината.
Тестовете на вината от 38 производители от доста държави, установили, че вина с голяма концентрация на желязо оставят по-силен вкус на риба в устата.
Неприятния вкус би се неутрализирал, когато производителите добавят във виното вещество, което се свързва с желязото.
Учените заключават, че желязото във виното е отговорно за този неприятен вкус на рибата. Също така подчертават, че червените вина с ниска концентрация на желязо, могат сполучливо да се комбинират с морски дарове.
Източник на информация:
Daily Mail
< Предишна | Следваща > |
---|