Специализирано списание за хирургия и медицина: Здраве Здравни Риба + червено вино = Никога

Риба + червено вино = Никога

⏱ Очаквано време за четене: 2 мин.

👁 Преглеждания: 6207

Печат

Защо да не консумираме червено вино с риба, ястия от месо, ценителите на вина, вкусовете между червеното вино и рибата, присъствие на желязо в червените вина

 

Бихте ли направили комбинация от риба с червено вино? По - добре недейте!
Японските изследователи са доказали, че не става дума само за кулинария, а че има научно обяснение защо червеното вино се препоръчва с ястия от месо и в никакъв случай с риба.

Изследователят Takayuki Tamura и неговия екип от лабораторията на японския производител на вина "Mercian Corporation", установили, че ценителите на вина въвели това правило заради "сблъсък" на вкусовете между червеното вино и рибата.

Досега никой не можеше убедително да обясни какви червени вина унищожават вкуса
на рибата, поради липсата на познания за този феномен.

Tamura и неговите сътрудници са открили, че неприятния вкус на рибата след консумация на червеното вино се дължи на естественото присъствие на желязо в червените вина.

Изследователите установили, че съществува пряка връзка между неприятния вкус в устата и концентрацията на желязо във вината.

Тестовете на вината от 38 производители от доста държави, установили, че вина с голяма концентрация на желязо оставят по-силен вкус на риба в устата.

Неприятния вкус би се неутрализирал, когато производителите добавят във виното вещество, което се свързва с желязото.

Учените заключават, че желязото във виното е отговорно за този неприятен вкус на рибата. Също така подчертават, че червените вина с ниска концентрация на желязо, могат сполучливо да се комбинират с морски дарове.

 

 

Източник на информация:

Daily Mail

Последно променен на Неделя, 05 Юли 2015 15:44