Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Мицеларна вода - тайната на чистата кожа

Мицеларна вода - тайната на чистата кожа

Печат
Мицеларна вода - тайната на чистата кожа, да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите, Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, За да махнете тоновете грим от лицето си, Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяваниятаМечтаете за здрава и красива кожа? Първата стъпка за постигането на тези цели е правилното почистване. Качественото почистване на кожата има за цел да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите. По този начин полезните за кожата съставки ще проникнат и ще се усвоят по-пълноценно. Лесен, бърз и много ефективен начин за почистване е прилагането на т.нар. мицеларна вода.

Мицеларна вода - тайната на чистата кожа, да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите, Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, За да махнете тоновете грим от лицето си, Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяванията,
Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, подходящи за всички типове кожа, особено за чувствителната, които премахват грим и замърсявания с изключителна лекота и ефикасност. Тайната на мицеларната вода се крие в перфектния баланс между изключително фини маслени капки и вода.

Невидими за невъоръжено око, маслените капчици образуват мицели, които улавят и задържат мръсотията и остатъците от грим, намиращи се на повърхността на кожата, оставяйки я перфектно чиста. Някои мицеларни води също съдържат активни съставки, които омекотяват и овлажняват кожата.

Как да използваме мицеларния разтвор

Ако сте от дамите, които носят цялостен грим в ежедневието си (база, фон дьо тен, коректор, пудра, руж и т.н), ето и стъпките на прилагане на мицеларната вода:

Мицеларна вода - тайната на чистата кожа, да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите, Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, За да махнете тоновете грим от лицето си, Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяваниятаСтъпка 1: За да махнете тоновете грим от лицето си, първо го почистете с ежедневния си продукт за почистване (мляко, пяна, гел). По този начин ще премахнете голяма част от замърсяванията и грима си. Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяванията, но не ги премахват изцяло.

Мицеларна вода - тайната на чистата кожа, да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите, Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, За да махнете тоновете грим от лицето си, Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяванията
Стъпка 2:
Тук идва ролята на мицеларния разтвор – той почиства и напълно премахва цялата останала мръсотия, която не може да премахне почистващия ви продукт. Обикновено е необходим един, най-много два почистващи тампона. Почиствайте, докато тампона ви не стане бял.

Ще попитате защо като е толкова добро почистващо средство не използваме единствено мицеларния разтвор, за да почистим целия грим. Ето защо:

Мицеларна вода - тайната на чистата кожа, да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите, Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, За да махнете тоновете грим от лицето си, Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяванията1.    Както разбрахте, мицеларният разтвор съдържа мицели, чиято хидрофобна опашка привлича себума и замърсяванията като магнит и ги премахва. Когато, обаче почистваме кожата си твърде често или използваме по-голямо количество от продукта, кожата се пресушава и мастните жлези започват да отделят повече себум. Ето защо е възможно да имате усещането, че кожата ви се омазнява повече и по-бързо след почистване с мицеларен разтвор. За да избегнете този ефект, преди да почистите лицето си с мицеларна вода, използвайте ежедневния си почистващ продукт.

2.    От друга страна е много неикономично – изразходва се по-голямо количество от продукта и трябва да се снабдите с кашони, пълни с тампони за грим. За еднократно почистване на тежък грим се нуждаете от 10-20 тампона.

Ако сте от късметлийките с перфектна кожа със здрав тен и „без пори“, и не използвате тежък грим в ежедневието си, може да почиствате замърсяванията само с мицеларен разтвор. Необходими са ви до 3 тампона, за да премахнете изцяло себума и замърсяванията. Ето защо няма опасност от „лъщяща“ кожа.Мицеларна вода - тайната на чистата кожа, да премахне всички замърсявания и грим и да „отпуши“ порите, Мицеларните разтвори са ново поколение почистващи средства, За да махнете тоновете грим от лицето си, Почистващите гелове и пяни разтварят част от замърсяванията

Кои са най-добрите мицеларни разтвори ще научите в следващата статия.

Използвате ли мицеларен разтвор за почистване? Какво е вашето мнение за тези продукти?