Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty 4 стъпки за перфектен грим

4 стъпки за перфектен грим

Печат

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тен

Искате ли да бъдете една от онези красавици, „изписани като картина“? Освен естествената красота, на помощ идва и грима. Перфектният грим е лек, деликатен, незабележим, сякаш го няма. Той подчертава най-красивите ви черти и прави лицето ви да „блести“. Представям ви 4 стъпки, с които да сътворите перфектната картина.

 Стъпка 1: Изравняване на тена и прикриване на несъвършенствата

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тенЗа да нарисувате съвършената картина се нуждаете от чисто платно! Ето защо преди да продължите с подчертаване на контурите на лицето и с останалия грим, е необходимо първо да изравните тена си и да прикриете несъвършенствата по кожата си. Най-добрия начин е като използвате фон дьо тен. Фон дьо тенът е продуктът, който най-продължително време стои върху кожата ви – между 8 и 12 часа, а понякога и повече. Неговата цел е да ви осигурява необходимата хидратация, овлажняване, да предпазва лицето ви от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и не на последно място да има много добра покривност, която да направи кожата ви съвършено гладка и с перфектен тен. Ето защо не жалете средства и се снабдете с най-добрия за вас фон дьо тен.

Фон дьо тенът, който използвам в ежедневието си и който, доскоро, не бих заменила, е Double Wear Stay-in-Place Makeup от Estee Lauder. Има страхотна покривност, не запушва порите и „остава на място“ през целия ден.

Друг много добър фон дьо тен се оказа улова ми от един травъл пакет на Dior, а именно DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup. Има изключително лека консистенция, която улеснява нанасянето и добро покритие, което прикрива дребните несъвършенства и придава толкова естествен и свеж вид на кожата, че все едно на лицето си нямате фон дьо тен.  

Стъпка 2: Контуриране на лицето

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тенВече може да започнете да оформяте вашата картина като подчертаете контурите на лицето си. Тайната на съвършеното подчертаване се крие в играта на светлосенки. Както една картина се нуждае от различни тонове и полутонове, за да изглежда достоверна, така и лицето ви се нуждае от изсветляване и потъмняване, за да му придадете формата и дълбочината, които желаете.

Изсветляването на кожата се прави в следните зони: централната част на челото и носа, областта под веждите, около ноздрите, устните, под очите и централната част на брадичката. Като изсветляващи продукти може да използвате: полупрозрачна пудра, хайлайтър, коректор или фон дьо тен в тон, по-светъл от този на кожата ви. Ако не разполагате с нито едно от изброените може да използвате бял молив или бели сенки за очи.

 

Запишете час при мамолог от Breast Unit ВМА София!

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тенПотъмняването се прави в: областта непосредствено под скулите, външния контур на челото, зоната над горния клепач и под веждата, като следвате очертанията на костта. Продължете с потъмняване в средната част на носа, както е показано на фигурата. За потъмняване може да използвате: бронзираща или матираща пудра, фон дьо тен в тон, по-тъмен от естествения ви тен, сенки за очи или пудра за вежди в шоколадов цвят.  Обикновено използвам бронзираща пудра, но резултата е чудесен и с пудрата за вежди Brow Fill-in Powder от Revlon, цвят 04 Brunette.

Няма значение какви продукти за контуриране на лицето използвате. Крайният резултат ще ви очарова.
 

Стъпка 3: Подчертаване на погледа

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тенВече сте положили основите на една добра картина. Остава да й придадете израз. Изражението на лицето до голяма степен се определя от очите. За да подчертаете погледа си, препоръчвам очна линия. За поставяне на очна линия може да използвате и гореспоменатата пудра за вежди. Просто топвате скосената си четка във вода, изтръсквате я добре и взимате малко цвят от пудрата за вежди. Получава се кремообразен продукт и страхотна тъмнокафява очна линия.

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тенНай-важното в подчертаването на погледа е спиралата за мигли. Ето и резултата от High Impact Curling Mascara от Clinique.

4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тен
Да не забравяме и завършващият елемент от подчертаването на погледа – веждите. Нищо не говори по-добре за отношението на една жена към себе си от добре изчистените и оформени вежди. Не всички сме надарени с хубави и гъсти вежди, затова се нуждаем от малка помощ. За да запълните и изравните цвета на веждите си, може да използвате молив или пудра за вежди. Винаги съм използвала молив, докато не се сдобих с пудра за вежди Brow Fill-in-Powder на Revlon. Тази пудра запълва веждите леко и деликатно, но същевременно им придава необходимата плътност. Придава на погледа мек и естествен израз.

Стъпка 4: За прекрасни устни и здрав тен
4 стъпки за перфектен грим, Перфектният грим е лек, Фон дьо тенът стои най-продължително време върху кожата ви – между 8 и 12 часа, DIORSKIN NUDE Natural Glow Hydrating Makeup, Подчертаване на погледа, За прекрасни устни и здрав тенКакво придава по-голяма свежест на лицето от меки, гладки, алени устни и лека, дискретна руменина по бузите?! Ultimate Edge Lip Gloss от Calvin Klein – с този балсам за устни, който прилича и на кремообразен руж, може да освежите устните и бузите си и да придадете завършен вид на вашия грим.

Какви са вашите стъпки в направата на ежедневния ви грим ?