Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение

Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение

Печат

Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение, охлювът е незаменим източник на здраве и красота, те започват да произвеждат слуз която съдържа протеогликани, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни веществаПонякога дълго търсеното решение на даден кожен проблем като акне, бръчки, трудно зарастващи рани, идва от най-неочаквания източник, а именно охлювът. Освен вредител в земеделието и деликатес във Франция, той е и незаменим източник на здраве и красота, признат от хиляди дерматолози по света. От къде идва благотворното действие на охлюва?

 

Когато се чувстват застрашени, например ако усетят, че ще станат нечия вечеря, те започват да произвеждат слуз. Тя съдържа протеогликани, глюкозаминогликани, глюкопротеинови ензими, хиалуронова киселина, медни пептиди, антимикробни пептиди, мед, цинк и желязо. Тези съставки ускоряват способността на кожата за възстановяване, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни вещества, които се борят срещу инфекциите, подобряват структурата и текстурата й.Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение, охлювът е незаменим източник на здраве и красота, те започват да произвеждат слуз която съдържа протеогликани, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни вещества

В козметичните продукти се използват два вида охлювен секрет – екстракт или серум. Екстрактът се извлича чрез „къпане“ на охлюви в дестилирана вода, с което се увеличава стреса, а оттам и секрецията на слуз. Освен, че екстрактът съдържа дестилирана вода, нежеланата баня може да стимулира освобождаването на естествени токсини. Докато серумът представлява чист охлювен секрет, който се събира много бавно, тъй като се чака охлюва да го отдели по естествен път. Процесът е дълъг и досаден, но получения продукт е много по-чист и с много по-мощно действие. Това определя и оскъпяването на продуктите, съдържащи охлювен серум.Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение, охлювът е незаменим източник на здраве и красота, те започват да произвеждат слуз която съдържа протеогликани, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни вещества

Ето и заслугите на охлюва в цялостната грижа за кожата.

Ускорява клетъчната регенерация

Клетъчната репродукция, след като минем 30-те, е пропорционална на нашата възраст. Например, времето необходимо за образуване на нови кожни клетки при младата кожа е 28 дни. Докато 33 годишна кожа се нуждае от 33 дни за образуване на нови клетки. Представете си колко се удължава времето за клетъчна регенерация след 40-50 годишна възраст. Слузта от охлюв възстановява естествената способност на кожните клетките за обновяване и съкращава времето за образуване на нови клетки, както при 20 годишна кожа.

Помага в заздравяването на рани, акне и белези от акне

Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение, охлювът е незаменим източник на здраве и красота, те започват да произвеждат слуз която съдържа протеогликани, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни веществаНеговата употреба за лечение датира още от времето на Хипократ. Смята се, че той е съветвал пациентите си да прилагат охлюви върху раните и така да ускорят зарастването им. Регенерационните свойства се дължат на наличието на ензими и пептиди с изразени антибактериални свойства. Последните унищожават бактерии, причинители на различни кожни инфекции, както и бактерията, причиняваща акне, като по този начин помага в премахването на зачервявания и пъпки.Охлювният секрет е богат и на гликолова киселина и витамин А, които стимулират ексфолиацията на мъртви клетки. Това позволява на други активни съставки да проникнат в кожата и да стимулират образуването на нови клетки. По този начин постепенно белезите от акне се запълват и заличават.

Помага в борбата срещу стареенето на кожата

Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение, охлювът е незаменим източник на здраве и красота, те започват да произвеждат слуз която съдържа протеогликани, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни веществаТайната на младостта се крие в хиалуроновата киселина. Тя има уникалната способност да задържа огромно количество вода. Локалното й приложение образува въздушно пропусклива защитна бариера върху кожата, която „заключва“ влагата (водата). Освен това хиалуроновата киселина прониква в дермата, като по този начин повишава еластичността и хидратацията в кожата. С напредване на възрастта намалява съдържанието на хиалуронова киселина в кожата, тя губи своята еластичност, нарушава се текстурата й и се появяват бръчки. Поради съдържанието на хиалуронова киселина, слузта от охлюв се счита за прекрасно средство в превенцията на стареещата кожа.

Запишете час при мамолог от Breast Unit ВМА София!

Ето как едно невзрачно на вид животинче се явява страхотен източник на здраве, младост и красота. То обогатява кожата с вода, като по този начин я подмладява и стимулира растежа на нови млади клетки, с които я разкрасява. Какво повече може да иска нашата кожа?!

Екстракт от охлюв - мода или ефективно лечение, охлювът е незаменим източник на здраве и красота, те започват да произвеждат слуз която съдържа протеогликани, отстраняват мъртвите клетки, стимулират кожата към производство на антимикробни веществаИ не забравяйте, при избора си на козметичен продукт, съдържащ слуз от охлюв, четете много внимателно съдържанието – дали в състава му влиза екстракт или серум и най-важното - какво е процентното им съдържание. В случай, че не е упоменато колко процента екстракт или серум съдържа дадения продукт, не го купувайте! Разбира се по-високото съдържание (80-90% охлювна слуз) гарантира по-бързи резултати. Видим ефект ще забележите след няколко месечно ползване два пъти дневно(2,3,6 месеца в зависимост от тежестта на проблема), тъй като всички продукти, съдържащи охлювна слуз, действат на принципа на натрупването.