Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Как да превърнем червилото си в руж

Как да превърнем червилото си в руж

Печат

Как да превърнем червилото си в руж, прахообразен руж, Насладете се на труда си пред огледалото, розово-прасковени нюанси

От предишната статия за Ружа разбрахте предимствата на прахообразния и кремообразния вариант. Ако разполагате само с прахообразен руж, но желаете да се възползвате и от предимствата на кремообразния, ето как да си го приготвите в домашни условия, използвайки само наличната си козметика. Нужно ви е червило, дневен крем и малка кутийка за съхранение.

ЧЕРВИЛО

Разровете се из козметичната си чантичка. Няма начин да не попаднете на някое забравено и отдавна неизползвано червило. В зависимост от това какъв искате да бъде цвета на вашия руж, подберете цвета на червилото, което ще използвате. Аз обичам розово-прасковени нюанси, затова ще смеся два цвята червила. След като сте избрали „работното“ червило се насочете към следващата стъпка.

ДНЕВЕН КРЕМ

Той е необходим за основа на вашия руж. Освен дневен крем за лице, може да използвате и други праймъри (бази) за лице, в зависимост от това с какво разполагате.

Как да превърнем червилото си в руж, прахообразен руж, Насладете се на труда си пред огледалото, розово-прасковени нюансиКУТИЙКА ЗА СЪХРАНЕНИЕ

За по-голямо удобство е добре тя да бъде малка. Може да използвате контейнер за очни лещи или празна, предварително почистена кутийка от стар крем.
И така, когато всички продукти за приготвянето на вашия кремообразен руж са налице, вече може да пристъпите към действие.

Стъпка 1: Поставете малко количество от вашия крем за лице в малък контейнер за съхранение.

Стъпка 2: С помощта на остър нож отрежете върха на „работното“ си червило/червила. Ако са две червила поставете парчетата в общ съд. Пъхнете го в микровълновата фурна за 30-50 секунди или разтопете червилата на водна баня.

Стъпка 3: Червиловата смес изсипете в контейнера при крема и разбъркайте. Ако цвета не е достатъчно интензивен добавете още червило, докато получите желания нюанс.

Как да превърнем червилото си в руж, прахообразен руж, Насладете се на труда си пред огледалото, розово-прасковени нюанси
Стъпка 4: С помощта на пръстите си нанесете готовия кремообразен руж върху бузите си.

Стъпка 5: Насладете се на труда си пред огледалото : )

Вие обичате ли да експериментирате с козметиката си и да „творите“ продукти вкъщи или предпочитате готовите козметични продукти ?