Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Пластична хирургия Абдоминопластика.Възстановяване на тонуса на коремните мускули

Абдоминопластика.Възстановяване на тонуса на коремните мускули

Печат

Пластика на корема - Възстановяване коремните мускули, увисването на кожата в областта на корема, премахване на излишните мазнини, подобряване на външния вид на корема, премахва кожно-мастната престилка, Пластичната операция на предната стена на корема,Ендоскопската абдоминопластикаПричините поради, които пациента се обръща към пластичен хирург за абдоминопластика са много различни. Тя е от петте най-популярни пластични операции.

Вие сте щастлива майка на две деца, която най-накрая си е върнала старите килограми? И единственият проблем - това е увисването на кожата в областта на корема и отпуснатата коремна стена? Вие искате да имате плосък корем и да се отървете от "престилката", която виси надолу? Но никакви диети и физически упражнения със скъпи уреди не помагат, или нямате никакво време за това? Тогава вашият избор е абдоминопластиката.

Абдоминопластика - серия от хирургични процедури, насочени към възстановяване на мускулния тонус и кожата, премахване на излишните мазнини и подобряване на външния вид на корема при мъжете и жените.

Обемът на абдоминопластичните операции може да варира значително в зависимост от проблема и желанието на пациента. Пълната абдоминопластика с едновременно моделиране на кръста, липосукция, преместване на пъпа - това е най-голямата операция, тя може да отнеме до 5 часа. По време на операцията, хирургът прави разрез и премахва кожно-мастната престилка. С тази операция, можете да се отървете от белези, дълбоко опъване, с помощта на липосукцията се елиминират излишните мазнини. Пъпът се премества в нова позиция, съответстваща на естественото.

Пластичната операция на предната стена на корема (ексцизия на предната коремна стена с преместване на пъпа, без липосукция), трае около 2-3 часа. По време на тази операция се отстранява излишната мастна тъкан и се изрязва излишната кожа. След това хирургът изпъва мускулите на предната коремна стена, зашива ги - по този начин, мускулите бъдат опънати и по този начин се получава красив контур на корема. Тази операция може да се приложи при тези пациенти, които не се нуждаят от липосукция, но може и в комбинация с нея.

Миниабдоминопластика (ексцизия на предната коремна стена в дъното и, без преместване на пъпа) решаване на проблемите, свързани с формирането на т. нар. "престилка" в долната част на корема. Както знаете, долната част на корема, областта на долната преса, тази област се поддава по-трудно на тренировка и премахването на мастните натрупвания е много трудно. А когато се е образувала кожно-мастна престилка - да я премахнете без хирургическа намеса, това е просто невъзможно. По време на миниабдоминопластика, хирургът премахва и зоните на отпускане и стрии, образувани след раждането или в резултат на опъната кожа. След операцията остава малък тънък белег, който доста лесно се скрива от бельо.

Ендоскопската абдоминопластика е предназначена за слаби жени, които раждат, трае  1-2 часа с помощта на специален уред - ендоскоп, с разрез около пъпа. По време на операцията, може да се премахне херния, диастаза на мускулите.

Периода на рехабилитация след всяка операция е различен, понякога достига до четири седмици. По време на възстановителния период трябва да носите тесни корсети, необходимо е да следите здравословното си състояние и да бъдете изпълнителни и точни.

Резултатът от абдоминопластиката обикновено се оценява след два до три месеца след операцията. Вие ще имате красив корем, остри контури на фигурите, но, разбира се, този резултат трябва да се поддържа, а именно чрез спортуване и правилно хранене!


Източник на информация:

http://www.plastysurgery.ru