Не може да намерите време да си подготвите качествена закуска преди работа? От сега нататък ще може да правите това една година предварително. Учените са открили естествен консервант, който ще предпазва храната от разваляне.
Магическата съставка ще убива бактериите, които развалят месото, рибата, яйцата и млечните продукти, предава Daily Mail.
Става дума за консервант, който естествено го има в няколко безвредни бактерии. Той действа като превенция в развитието на смъртоносни бактерии, като ешерихия коли, салмонела и листерия.
Вълшебният консервант, просто наречен бисин, може да удължи живота на храните за няколко години, включително и на отвореното вино и соса за салата. Разбира се революционно откритие, което ще намали изхвърлянето на милиони тонове развалена храна.
Дори и ежедневните продукти, които иначе имат кратък срок на годност, като морската храна и сиренето, ще могат да "поживеят" малко по-дълго. Представете си, изследователите от университета в Минесота дори казват, че може би храната няма да има нужда да се съхранява в хладилник.
Учените, които патентоваха тази съставка са в преговори с производителите на храни. Първите продукти с бисин би трябвало да очакваме в супермаркетите след около три години считано от сега.
Но как се стигна до това откритие? Др. Дан О'Саливен казва, "съвсем случайно", докато изследвали чревните бактерии: "Изглежда, че става дума за откритие много по-добро от всяко по-рано. То не променя качеството на хранителните вещества, тъй като не добавяме химически вещества, а само натурални съставки ".
Бисинът е химически свързан с нисинът, който отдавна се използва за поддържане на обработеното сирене стерилно и годно за хранене, така че да не е необходимо фармацевтично изследване.
Източник:
Daily Mail
| < Предишна | Следваща > |
|---|

