Специализирано списание за хирургия и медицина: Здраве Образна диагностика Ултразвукът като терапия

Ултразвукът като терапия

Печат
Сподели

Ултразвукът като терапия, какво е ултразвук, ултразвук цена, ултразвук медицинско изследване, ултравук диагностика 

До неотдавна туморът на ректума се лекуваше често оперативно в съчетание с химиотерапия или радиотерапия, затова този напредък сега означава, че от сега ще има допълнителни терапевтични възможности за онези пациенти, при които туморът не реагира на конвенционалната терапия.

При изпълнението на тази интервенция е използван и фокусиран ултразвук с висока интензивност, а самата процедура е дело на лекарите от Британската болница Хамерсмит.

 

В процедурата се използват звукови вълни, които загряват и убиват раковите клетки. Процедурата е неинвазивна и пациентите се нуждаят от много малко време за възстановяване.

Професор Пол Абел казва: "Очакваме, че този метод ще бъде по-бърз и по-точен в унищожаването на тумора в сравнение с конвенционалните методи и при изпълнението на процедурата ще се минимализира увреждането на околните неканцерозни тъкани".

"Поради това за първи път тази процедура ще се използва за лечение на рак на ректума, за оценката на ефективността на метода трябва да се проведе изследване, в което да участват повече пациенти. Тогава бихме могли да отговорим на въпроса дали с този метод може да се излекува рака и дали може да се влияе на продължителността на живота на пациента ", обяснява д-р Абел.

В много от развитите страни ракът на дебелото черво е една от най-честите форми на рак при мъжете.

 

Източник на информация

Medscape.com

Author Profile: Д-р Мартин Младенов

This author has published 28 articles so far. More info about the author is coming soon.