Специализирано списание за хирургия и медицина: Здраве Здравословно

Здравословно - здравословен живот, съвети за здраве

Нова ера в превенцията на сраствания след гинекологични манипулации

Печат

Hyalobarrier гел, Hyalobarrier цена, колко струва Hyalobarrier, Лечение на сраствания след операции, сраствания след гинекологични операции, На какво се дължат срастванията, Сраствания след раждане с цезарово сечение, Сраствания след аборт

 

1. Какво представляват срастванията (адхезиите)?

Срастванията са анормални свързвания между тъканите и органите и могат да бъдат вродени или придобити.
Появата на придобити сраствания е обща реакция при нараняването на перитонеума (коремницата). Перитонеумът е най-обширната серозна мембрана в тялото, която служи за свеждане до минимум на триенето и улеснява свободното движение на коремните органи. До нейното нараняване се стига в резултат на възпаление или механично увреждане по време на оперативна намеса.


Последно променен на Неделя, 05 Юли 2015 15:55

Редовната консумация на бира е свързана с появата на псориазис при жените

Печат

Редовната консумация на бира при жените се свързва с поява на псориазис, автоимуното заболяване на кожата, ниски количества бира увеличават риска от развитие на псориазис, пациентите са интолерантни на глутен

 

Резултатите от последните изследвания, проведени от учени от Brigham and Womans Hospital, Harvard Medical School, и Boston University потвърждават повишен риск от развитие на псориазис,автоимуното заболяване на кожата, при жени, които редовно консумират бира. В проучването били включени 82869 жени, които първоначално са били диагностицирани с тази болест в продължение на 15 години, от 1991 до 2005 година.

Последно променен на Неделя, 05 Юли 2015 15:47

Инжектируем гел ще възстановява увредената сърдечна тъкан след инфаркт на миокарда

Печат

инфакт на миокарда, Гел възстановява увредената сърдечна тъкан, метод за третиране на повредената сърдечна тъкан

 

Изследователи от Калифорнийския Университет в Сан Диего са създали нов инжектируем ( може да се инжектира) гел, който може успешно и безопасно да третира тъканни увреди причинени миокарден инфаркт.

Последно променен на Неделя, 05 Юли 2015 15:55

Страница 1 от 10