Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Нощни бюти навици за свеж и привлекателен външен вид

Нощни бюти навици за свеж и привлекателен външен вид

Печат

Как да постигнем свеж и привлекателен вид, Искате ли да изглеждате свежи и привлекателни, от сънлив до фантастичен вид, Почистете и нахранете кожата на лицето, ще предотвратите появата на акне, хидратирайте кожата с овлажняващ крем, Погрижете се за устните, поставете си балсам за устни или вазелинМразите ли поспаливият уморен вид сутрин? Искате ли да изглеждате свежи и привлекателни? Тогава трябва да започнете да подготвяте сутрешния си  вид още от вечерта.

 

Представяме ви най-добрите 10 нощни ритуала, които ще ви помогнат на следващия ден да се събудите отпочинали и лесно да преминете прехода от сънлив до фантастичен вид.


Почистете и нахранете кожата на лицето.

През нощта кожата на лицето се обновява и разкрасява, така че не бива в този период да я оставяте да се мъчи с грим и на нея да се трупат примеси. Колкото и да сте уморени, необходимо е да намерите две минути, за да почистите грима и да измиете лицето. С това ще предотвратите появата на акне , черни точки , бръчки и неприятни раздразнения. След измиване на лицето, хидратирайте кожата с овлажняващ крем, а ако сте над 30 години, редовно използвайте и крем за грижа на кожата около очите. Ако си легнете с грим, сутринта няма да можете да получите този свеж блясък, който желаете.

 

Оскубете нежеланите косъмчета.

Оформянето на веждите или депилирането на мъха над горната усна е най-добре да го правите вечер, особено ако имате чувствителна кожа.Зачервяването, което се появява след депилациата или скубането вероятно ще изчезне до следващата сутрин, защото кожата ще има достатъчно време да се оправи от раздразняването.

 

Измийте зъбите и почистете с конец за зъби.

Измиване на зъбите е първият нощен навик който научаваме още от най-ранна възраст. За много хора миенето на зъби е автоматично, без изобщо да мислят за това. Почистването на зъбите с конец е също толкова важно, колкото и миенето. Не е задължително да го правите всеки ден, но е желателно да е достатъчно често. С конеца премахвате наслагванията  които се трупат между зъбите, а до които четката не може да достигне.За по бляскава усмивка, поставете почистването с конец във вашият нощен бюти ритуал.

 

Погрижете се за устните.

За да се събудите с меки устни вместо с напукани, е необходимо вечер да гарантирате тяхната грижа. След измиване на зъбите с четката, разтрийте горната и долната устна по няколко пъти. По този начин ще се отървете от мъртвите клетки и сухата кожа. След това, преди да потънете в света на сънищата, поставете си балсам за устни или вазелин . Следващата сутрин ще се смеете с удоволствие пред огледалото.

 

Пригответе си дрехите за следващия ден.

Отделете си няколко минути, за да изберете какви дрехи ще носите на работа следващия ден. Така ще можете спокойна да направите красива комбинация. Освен това на следващата сутрин няма да трябва да бързате и да тичате до работното място, така че освен подранили, ще изглеждате още по-свежи и отпочинали.

 

Поставете две супени лъжици в хладилника.

Ако имате проблеми с кръгове под очите , преди да си легнете поставете две лъжици в хладилник. Следващата сутрин поставете лъжичките върху затворени очи около 10 минути."Възглавничките" под очите видимо ще намалеят.

 

Протегнете се.

Не е нужно да знаете йога упражнения, просто протегнете мускулите по цялото тяло. Това ще ви релаксира и ще можете да спите по-дълбоко. Добрият сън ще ви донесе още по-привлекателен вид на следващата сутрин.

 

Легнете си в чисти чаршафи.

Чаршафите много влияят върху красотата на кожата. Постоянно на чаршафите се насъбира прах, замърсявания и мъртви клетки от кожата, така че всичко това да не се попадне върху лицето и тялото, е необходимо да се грижите за чистотата на чаршафите. Обръщайте възглавницата на всеки 3-4 дни, а напълно сменяйте чаршафите веднъж седмично. Не само ще се чувствате приятно, когато легнете в тях, но и ще предотвратите появата на акне и комедони.

 

Използвайте сатенени или копринени калъфки за възглавница.

Гладките материал ще запазят красотата и на кожата, и на косата.Копринената калъфка няма да збръчка кожата на лицето, което ще доведе до по-малко бръчки в старините, а също така ще предотврати болезненото наелектризиране (електричество) на косата.

 

Легнете по гръб, а не по корем.

Ако спите по корем, налягането от тежестта ще збръчка кожата не само на лицето, но и на гърдите и деколтето.

 

Източник на информация

Femina.mk