Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Как да изваяте скулите си

Как да изваяте скулите си

Печат

cheekbones

Гледайки изваяните лица на моделите в списанията и по телевизията, много от нас си мечтаят за слабо, тясно лице с добре изразени скули. Това не е недостъпна химера, а съвсем реално постижима цел. Освен импланти в бузите и липосукция на лице има и неинвазивни пътища, за да придобиете по-слабо и контурирано лице. Ето как без хирургична намеса, сами можете да изваяте лицето си.

Стъпка 1: Хидратация

Вашият организъм реагира на липсата на вода (дехидратацията) чрез съхраняване на вода в различни области от тялото, включително и лицето. По-голямата част от водата в тялото ни се съхранява вътре в клетките. При дехидратация количеството на водата извън клетките намалява. За да компенсират този недостиг, клетките започват да отделят вода в извънклетъчното пространство. Това може да доведе до раздуване и отоци. Ето какво трябва да направите, за да избегнете дехидратацията:

no-junk-food-    Ограничете приема на сол и захар. Прекомерният прием на сол и задържането на течности вървят ръка за ръка, така че избягвайте храни като чипс, осолени ядки и полуфабрикати. Прекомерният прием на захар, от друга страна, повишава нивата на хормона инсулин, което затруднява елиминирането на сол. Освен това бялата захар извлича водата от кожата.    no-alcohal
-    Ограничете приема на алкохол. Той води до дехидратация.
-    Избягвайте да консумирате напитки, съдържащи кофеин, като кафе и енергийни напитки, тъй като прекомерната им консумация води до дехидратация и пречи на елиминирането на токсини от организма.
-    Избягвайте приема на газирани напитки. Газовете ще ви накарат да се чувствате и да изглеждате по-раздути.
-    Елиминирайте от диетата си т.нар fast food или бързи закуски. Те съдържат бяло брашно, което води до натрупване на излишни калории.

Ето какво да направите, за да хидратиране тялото си:
water320

 

-    Пийте много вода – 8-10 чаши на ден (1,5-2 л). Това ще намали задържането на течности в тялото, ще разреди урината и ще улесни елиминирането на сол. Обикновената вода или вода с лимонови резенчета е най-добрият избор на напитка, тъй като почти всички други напитки, сок, сода, мляко - съдържат сол.
-    Приемайте повече витамин С, като обогатите диетата си със сок от диня, лимони, броколи, ягоди. Това предотвратява дехидратацията.

 

 

 

Стъпка 2: Масаж

facial-massageМасажирайте засегнатата област. Масажът се извършва по посока на сърцето, като по този начин се отварят лимфните канали, ускорява се отделянето на токсини от тялото и се стимулира кръвообращението. Освен това този тип масаж подпомага разбиването на мастните натрупвания в мастните тъкани и стягането на лицевите мускули. Лицевият масаж  не бива да продължава повече от 20 минути. Масаж, който трае твърде дълго или се прави твърде често може да разтегне или удължи лицевите мускули.

Ако не сте привърженици на мануалния масаж, ето и някои средства, като ролери за лице и стягащи маски, предназначени специално за лицев масаж, които също улесняват лимфния дренаж и подпомагат циркулацията.

489230743_137

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kogao-Slim-Face-Pad-Super0 

 

3D-detail2


 

 

 

 

facial_roller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стъпка 3: Контуриране на лицето с грим

get-the-look-kim-kardashian-contoured-faceТова е най-бързия, най-лесния и най-забележимия метод за стесняване на лицето и подчертаване на скулите. Нужно е единствено да подчертаете областта, непосредствено под скулите, външния контур на челото, зоната над горния клепач и под веждата, като следвате очертанията на костта и средната част на носа с по-тъмна или бронзираща пудра. Ефектът е мигновен. Тези светлосенки и играта на светлината ще придадат на лицето ви дълбочина и изразителност.

Стъпка 4: Bio Essence Face Lifting Cream with ATP

cremeТова е изключително популярен продукт в различни части на света, създаден с цел да „стопи“ мазнините по лицата ни. Представлява крем, съдържащ Аденозин трифосфат (АТФ). v_shape
АТФ е коензим, който съхранява енергия, за да поддържа обмяната на веществата в клетките ни. Тази енергия е необходима за всички процеси, които се извършват в организма, от ДНК репликация и регенерация на кожата до синтез на колаген.АТФ снабдява клетките с кислород, което подобрява микроциркулацията, улеснява обновяването и възстановяването на клетките в кожата ни, което подобрява нейната гладкост, еластичност и блясък. Този крем, заедно с АТФ и останалите си съставки, подпомага по-бързото изгаряне на мазнините и създава така мечтаното от много от нас тясно V-образно лице.

Вие коя стъпка за стесняване на лицето бихте избрали ?