Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty Бумът на CC cream !

Бумът на CC cream !

Печат
Бумът на CC cream, ВВ крем е комбиниран козметичен продукт, фон дьо тен и слънцезащитен крем, по-ефективно покритие на кожата, по-висок слънцезащитен фактор
След като ВВ кремовете придобиха такава популярност, идва ред и на следващата буква от азбуката и изгревът на СС кремовете. CC cream или Color Control cream е подобрена версия на BB cream (Blemish Balm cream).
За тези, които не знаят ВВ крем е комбиниран козметичен продукт, който служи като основа за грим, серум, овлажнител, фон дьо тен и слънцезащитен крем, т.е всичко, от което има нужда кожата, събрано в едно. При ВВ крема се набляга по-скоро на грижата за кожата, а не толкова на покривния му ефект. Докато СС крема включва всички предимства на ВВ крема плюс повече подхранващи съставки и по-ефективно покритие на кожата.

 СС кремът съдържа по-висок слънцезащитен фактор, който осигурява защита срещу вредните UVA и UVB лъчи. Също така прикрива неравномерния тен и се слива с естествения цвят на кожата по-ефективно, за разлика от ВВ крема, който понякога изглежда твърде светъл. По-леката консистенция на СС крема дава възможност за по-плавно прилагане, като същевременно осигурява изключително подхранване на кожата и намаляване на ефекта „лъщяща“ кожа. Крайният резултат е естествен и греещ тен.

Всичко това обещават СС кремовете – те са новите Супер ВВ кремове. Дано да ги посрещнем и в България скоро!

Използвате ли ВВ крем ? И какво е мнението ви за него ?