Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Care & Beauty За свеж, здрав и сияен вид на кожата - РУЖ

За свеж, здрав и сияен вид на кожата - РУЖ

Печат

bubble_textРужът е бил използван още от древни времена в Египет и Гърция, където хората са извличали розово-червеникави пигменти от размачкани и стрити плодове и семена, с които оцветявали бузите и устните си. По-късно по време на регентския период в Англия и двата пола били любители на силната руменина.

Днес ружът е затвърдил мястото си в козметичните чантички на дамите, наред с фон дьо тена и пудрата. Докато в миналото ружът е бил само в прахообразна форма, днес все по-голяма популярност придобива и неговия кремообразен вариант. Ето няколко съвета кой от двата варианта да изберете.

5 причини да се спрете на кремообразния руж:

1.      Ако имате суха кожа кремообразната текстура ще ви осигури необходимата хидратация.

2.      Текстурата позволява гладко и лесно нанасяне с помощта на пръстите (не е необходимо да имате специална четка за руж).

3.      Кремообразният руж се съхранява в малък контейнер и не заема много място в несесера ви (освен това няма как  да се „изсипе“ и да „напудри“ новата ви чантичка).

4.      Крем-ружът е по-пигментиран от прахообразния вариант и с малко количество придавате повече цвят (което ви спестява и пари, тъй като може да го използвате по-продължително време).

5.      И не на последно място ви придава сияйно и бляскаво излъчване.

5 причини да изберете прахообразен руж:

1.      Ако вашата кожа е мазна, за да туширате този ефект е по-добре да използвате руж на прах. Кремообразният вариант би подсилил лъскавината.

2.      Ако използвате фон дьо тен, прахообразния руж е по-подходящ, заради по-леката си текстура. Крем-ружът би утежнил грима ви и би ви придал неестествен вид.

3.      За любителките на дискретната руменина ружът на прах е правилния избор. Поради по-леката си текстура и нанасянето с четка, може да коригирате интензитета на цвета според вашия стил и предпочитания.

4.      Подходящ е при акне, особено прахообразния руж, съдържащ естествени и органични съставки.

5.      И не на последно място ружът на прах ви придава по-естествен вид.

Разбира се това са само насочващи съвети и не трябва да се прави стриктно разделение според типа кожа – тези с мазна кожа да използват само прахообразен руж, а тези със суха – само кремообразен. Опитайте и двата варианта и изберете този, с който се чувствате най-удобно. Това е тестът, за да разберете кой продукт приляга най-много на вашата кожа – опитът!

 

Успех в избора ! : )