Специализирано списание за хирургия и медицина: Life and Style Кариера и семейство Каква е идеалната възраст за сключване на брак?

Каква е идеалната възраст за сключване на брак?

Печат

Каква е идеалната възраст за сключване на брак, възраст за щастлив брак, рецепта за щастлив брак, най-подходяща възраст за брак, условия за щастлив бракТрудно може да се даде правилен и точен отговор на този въпрос. Идеалната възраст за встъпване в брак, зависи от много фактори, а най-вече от самите личности. Няма точно определена възраст, която да е идеална и която би ви гарантира щастлив брак.

 

КАКВО ПОКАЗВАТ ПРОУЧВАНИЯТА?

Днес има тенденция за отлагане на влизането в брак. Все повече двойки започват да живеят заедно, без да си кажат съдбоносното "да". Всъщност, проучванията в САЩ сочат, че средната възраст за сключване на брак при жените вече е 25 години, а за мъжете-28.Повечето от младите двойки скачат в брачните води до края на своите 20 или в началото на 30-те години.

КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ?

Кариерата е една от основните причини, поради която сериозните млади хора избягват брака.Други пък искат да "изживеят живота" и да пътуват свободно, преди да влязат в сериозна връзка. При някои финансите са основната пречка, която ги разделя от съвместен живот като ново семейство.

ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ...

Няма точно определена възраст, която да е идеална и която би ви гарантира щастлив брак.Преди да се решите на тази стъпка, трябва да помислите основно за две неща:

  1. Дали сте влюбени? Ако не сте убедени, че вашият партньор е този, с когото искате да прекарате целия си живот, по-добре е да не избързвате. Бракът трябва да бъде короната на вашата любов и ако тази любов не съществува, най-добре ще бъде и за двата да не сключвате брак, в който ще се мъчите.
  2. Вие сте финансов стабилни? Ако не можете да се издържате, по-добре е да отложите тази важна стъпка. Бракът е основата за създаване на семейство, а ако не можете сега да имате хубав живот, всичко това ще се влоши, когато имате бебенце.

Запишете час при мамолог от Breast Unit ВМА София!

Източник на информация

Getstronger.biz