Специализирано списание за хирургия и медицина: Хирургия Пластична хирургия Кога трябва да се подложите на блефаропластична операция?

Кога трябва да се подложите на блефаропластична операция?

Печат
Блефаропластична операция - кога да се подложите, отстраняване на уморения израз на лицето, отслабването и разтягането на кожата на клепачите, херния на клепачите, промяната във формата на очите, Увисването и застаряването на долния клепачОперацията на клепачите позволява да се ликвидират признаците на стареене, които особено се проявяват в областта на клепачите. Блефаропластиката помага за отстраняване на уморения израз на лицето, на очите и като цяло подмладява човека.

Следователно, първото показание за блефаропластика е отслабването и разтягането на кожата на клепачите, която набръчвайки се, оформя множество гънки, надвисва над очите, разваля външния им вид и пречи на видимостта, което бързо води до умора и дразнене на очите. Операцията стяга кожата до нормално и подходящо ниво и отрязва всичко ненужно. Но в същото време лекарите могат да изпънат мускулите около очите, които, подобно на кожата, се разпускат и отслабват с възрастта.

Често, под бръчките са скрити хернии на клепачите, които се състоят от бучки на мазнини, кожата започва да надвисва над очите още повече, защото допълнително се разтяга, а освен това непрекъснато набъбва и поради нарушената циркулация около очите, започва да се натрупва излишна течност. И жените страдат от "торбички" под очите, които са напълно недопустими да висят под очите, без най-малка възможност те да бъдат стегнати или скрити с помощта на козметика.

Към пластичните хирурзи се обръщат и с искане да бъдат премахнати бръчките във външния ъгъл на очите или да се изпъне кожата на долния клепач. Това е относително показание за блефаропластиката. Без съмнение, премахването на излишната кожа по някакъв начин ще изпъне бръчките, а може би ще ги направи по-леки, но, за съжаление, няма да ги премахне напълно.

Невъзможно е кожата да се опъне до такава степен, че да стане напълно гладка, т.е. възможно е, но тогава очите най-малко няма да се затварят, а в най-лошия случай клепачът ще се обърне навън, което означава, че пак трябва да се прави операция. В този случай блефаропластиката се комбинира с общи козметични процедури за подмладяване на кожата на клепачите, като инжекции с ботокс, дермабразио, пилинг, които връщат гладкостта и еластичността на кожата.

Показание за блефаропластика е също така промяната във формата на очите.

По този начин, най-често срещаните дефекти на клепачите са следните:

Закръглен клепач, който виси, като "чувал", с излишък от кожа, с формирането на забележими гънки;
Увисването и застаряването на долния клепач, "мазните чували" в областта на горния или долния клепач, мазни хернии, които са причина за "торбички" под очите,
Многобройните бръчки,
Невъзможността да се слага грим поради увиснал горен клепач,
Умората на очите, която се дължи на факта, че надвисналият горен клепач пречи на зрението.


Източник на информация:

http://www.plastysurgery.ru