Специализирано списание за хирургия и медицина: Здраве Здравословно Защо жената е бременна точно девет месеца?

Защо жената е бременна точно девет месеца?

Печат

Защо жената е бременна точно девет месеца, пролактин, естроген и прогестерон, по-дълга бременност, опасност от зарази

 

Бременността на жената е удължена до девет месеца заради различните зарази, констатирали група изследователи, чиито резултати от изследването са публикувани в научното списание Nature Genetics ...Учените, които са стигнали до тези резултати с изследване на стволови клетки от плъхове, ракообразни и хора, изтъкнали, че може да звучи странно, когато някой казва, че преди 100 милиона години човешките предци са били заразени с паразитни части от ДНК, които след това се "копрали" и "прилепили" за геномите (група от гени) и че всичко това е във връзка с продължаването на бременността при хората в днешно време.

Част от ДНК - MER20 помага в активирането на гена, който позволява отделянето на "пролактин", вещество важно по време на бременността и се разпространява в хиляди "копия" в ДНК на животни.

Това помага за регулиране на стотици гени, свързани с хормоните естроген и прогестерон, което и помага на матката да издържи по-дълга и по-сложна бременност.

ДНK - МЕR20 произхождали, по мнението на учените, от определена инфекция, преди всичко защото има поне един пример кръвни паразити, които могат да добавят част от ДНК в организма на животното, в което са влезли.